klub-exporter Клубът на експортьора към сайт www.exporter.bg е клуб на съмишленици, в който влизат експортно ориентирани компании от малкия и средния бизнес. Той ще защитава интересите на компаниите, които му се доверяват, като им осигурява информационна подкрепа и трибуна на техните проблеми.

На 10.06.2014 г. сайтът www.exporter.bg официално обяви учредяването на „Клуб на експортьора“. Събитието се проведе под формата на парти-коктейл в Националния политехнически музей.

Идеята е Клубът на експортьора да бъде клуб на съмишленици, в който влизат експортно ориентирани компании от малкия и средния бизнес, като разходите по неговата издръжка и по дейностите се поемат от сайта www.exporter.bg.

„Въпросът под каква форма да функционира клубът беше дискутиран многократно в различни формати и трябва да ви кажа, че съвсем умишлено на този етап избягаме от учредяването на асоциация или сдружение. Такива има достатъчно и не бих казал, че появата им е гаранция за наистина свършена работа.

Ние сме сайт и в основата на идеята за клуба е така модерната в наше време дума нетуъркинг – възможността да общуваме, да споделяме ценности като общност, да се опитваме по пътя на комуникацията да решаваме важни проблеми и да намираме общи решения.“, каза при учредяването на клуба Димитър Дженев, главен редактор наwww.exporter.bg.

Освен БАЕЗ съмишленици на Клубът на експортьора вече станаха: TM INOX - гр. Пловдив, Огняново К АД – част от шведската Плена Груп , ВМВ Метал – гр. Ихтиман, АПС Манюфекчъринг гр. Ботевград, Гопет Транс гр. София,  Бисер Олива гр. Стара Загора, Трайдънт Фрейт - гр. Варна, Общинска банка, Винарска изба Катаржина Естейт, Ветпром АД - гр. Кюстендил, M&M Милицер и Мюнх – част от структурата на ТрансИнвест Холдинг АГ, Швейцария, Винарска изба Домейн Мараш, Верила Лубрикантс - гр. София, Балкан АД гр. Монтана, Винарска изба Беса Валей, Рожее Ванден Берхе БГ - гр. Сливен, Розаимпекс - гр. Пловдив, Винарска изба Вила Юстина, Ринамар - гр. София.

„С основаването на клуба вие вече имате своя медийна трибуна, която с общи усилия тепърва ще се развива и превръща във фактор в медийното пространство“, каза още главният редактор на exporter.bg.

 

На снимката: Инж. Николай Каракашев (вдясно), Директор Продажби на TM INOX, генерален спонсор на събитието, приветства идеята на Димитър Дженев (вляво), главен редактор на сайта exporter.bg, за създаване на „Клуб на експортьора“ и поздрави експортно ориентираните компании подкрепили идеята.

Кратка анкета

Как се отрази на бизнеса Ви финансовата криза?

| + -

Държавният гарант за сигурността на Вашия бизнес

Българска Агенция за Експортно Застраховане ЕАД
Адрес:  София 1301, България
Бул. "Ал. Стамболийски" № 55, ет. 1
Телефон: 02 923 69 11
Факс: 02 987 06 65 

Изпълнителни директори:

Николай Мишкалов
Илиян Райчев