Новини

Четвъртък, 13 Юли 2017 10:46
Печат

В усилията си за разширяване кръга от партньори, които финансират български експортни компании, БАЕЗ ЕАД сключи застрахователен договор с Международната  инвестиционна банка, Москва. България е една от страните-членки и втори по големина акционер в банката, наред с Русия, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния, Виетнам, Монголия и Куба.

Застрахователният договор се отнася до разрешена от банката кредитна линия в размер на 3 милиона евро на Приста Ойл Холдинг, Русе - водещ български производител на автобомилни и промишлени масла, смазки и специални лубриканти с преобладаваща експортна насоченост.

Договорите между БАЕЗ, Приста Ойл Холдинг и МИБ бяха подписани на церемония по време на 107-то заседание на Съвета на Международната инвестиционна банка и са първият съвместен проект на агенцията и МИБ

 
Четвъртък, 13 Юли 2017 09:59
Печат

Министерството на икономиката, чрез Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ), стартира нов застрахователен продукт за насърчаване износа на новосъздадени фирми, малки и средни предприятия с експортна насоченост, става ясно от сайта на икономическото ведомство.

Отчитайки специфичните възможности и потребности на малките и средни предприятия в техните начални стъпки по реализирането на външнотърговските им сделки, БАЕЗ предоставя застрахователна защита при риска от неплащане от партньорите им на международните пазари при изгодни параметри, определени специално за тях.

Новият експортно-застрахователен продукт може да предостави едновременно покритие както на търговските, така и на политическите рискове по експортни сделки.

Сред основните предимства на застраховката за фирмите са опростената и ускорена процедура за кандидатстване, както и преференциални финансови условия - специални изгодни тарифни числа, освобождаване от такса за проучване на първите пет партньора и 50% отстъпка от таксата за всички останали.

В допълнение, фирмата износител получава от БАЕЗ информация за финансовото състояние и морала на плащане на чуждестранния си партньор, както и препоръка за размера на доставки на отсрочено плащане към него, пише в съобщението.

Износителите могат да използват застрахователната полица на БАЕЗ като обезпечение за получаване на оборотно финансиране от обслужващата ги търговска банка.

Чрез застраховане на плащанията с новия продукт износителите могат да увеличат обема на бизнеса си, като в същото време са защитени от финансовите рискове, съпътстващи външнотърговските сделки.

Новият продукт ще гарантира на българските износители застрахователно покритие на вземанията им по външнотърговски сделки, като ще им осигурят финансова стабилност и ще повишат тяхната конкурентоспособност и ефективност, добавят от пресцентъра на икономическото министерство.

За контакти: 02 923 69 11 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

 
Вторник, 27 Октомври 2015 10:40
Печат

-- На 5 октомври 2015 г. Министерският съвет на Република България прие Постановление за изменение на списъка на държавите с пазарен риск по чл. 5 ал. 1 от Закона за експортното застраховане, с което Гърция се изважда от Списъка на държавите с пазарен риск.

От 13 октомври 2015 г. вземанията от гръцки купувачи ще бъдат застраховани от БАЕЗ съгласно Закона за експортното застраховане, т.е. за сметка на държавата.

продължава>
 
Вторник, 27 Октомври 2015 06:23
Печат

export15Износители и финансови институции дискутираха начините за минимизиране на експортните рискове и стратегиите за успешно реализиран износ на първото издание на форума „Българският из нос – тенденции и перспективи“ в НДК

 

продължава>
 
Понеделник, 26 Октомври 2015 09:18
Печат

seenews Уважаеми колеги и партньори,

На долупосочения линк можете да прочетете информация за БАЕЗ в онлайн медията SeeNews, свързана със застраховане на плащанията и повишаване на интереса към застраховане на купувачи от Централна и Източна Европа:

http://wire.seenews.com/news/interview-bulgarian-export-insurance-agency-sees-rise-in-insured-amounts-for-see-498511
 
Понеделник, 26 Октомври 2015 08:47
Печат

cgm_5655s1111

На 15 октомври т.г. беше проведен семинар-дискусия на тема „Факторингът – средство за развитие на бизнеса. Какви са очакванията и тенденциите за 2016 г.“, организиран от b2b Media, в който БАЕЗ взе участие.


продължава>
 
Понеделник, 28 Септември 2015 13:54
Печат

baez

Уважаеми партньори,

С настоящото съобщение искаме да Ви информираме, че представители на Българска Агенция за Експортно Застраховане ЕАД ще бъдат на Ваше разположение на следните две събития:

1.      С презентация и щанд по време на форума „Българският износ – тенденции и перспективи“, който ще се проведе на 16.10.2015 г. в НДК. За повече информация: http://viaexpo.com/bg/pages/conference

2.      С презентация на семинара „Факторинг услуги – какви са очакванията и тенденциите за 2016 г.“, който ще се проведе на 15.10.2015 г. в 9.00 часа, семинарна зала, PERFORM BUSINESS CENTER, гр. София, ул. Позитано 2. За повече информация: http://factoring.b2bmedia.bg/

 
Петък, 15 Май 2015 11:56
Печат

interview

23.04. 2015 г. - г-жа Анна Кършовска, директор дирекция “Бизнес развитие” в БАЕЗ ЕАД, разговаря с водещия на предаването “Делници” Николай Колев за застраховането на финансови рискове, за БАЕЗ и за участието в специализираното изложение „Техномебел” и „Светът на мебелите”

 

Страница 1 от 5

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 Следваща > Край >>
| + -

Държавният гарант за сигурността на Вашия бизнес

Българска Агенция за Експортно Застраховане ЕАД
Адрес:  София 1301, България
Бул. "Ал. Стамболийски" № 55, ет. 1
Телефон: 02 923 69 11
Факс: 02 987 06 65 

Изпълнителни директори:

Николай Мишкалов
Илиян Райчев